Novice

Novice

Novice

10. Jubilejna mednarodna Avsenikova glasbena delavnica 2015

Tradicionalna že deseta mednarodna Avsenikova glasbena delavnica v organizaciji Glasbene šole Avsenik se je odvijala v času med 24. in 26. avgustom 2015. Delavnica je potekala v prostorih Glasbene šole Avsenik, medtem ko se je zabavni del le te odvijal v dvorani "Pod Avsenikovo marelo" Gostilne in restavracije Avsenik.

Udeležencem delavnice smo ponudili učenje Avsenikovega stilnega igranja na inštrumentih kvinteta: klavirska harmonika (glasbeni pedagogi Tomaž Cilenšek, Toni Iskra in Robert Zupan), diatonična harmonika (glasbeni pedagog Jernej Zupan), kitara (glasbena pedagoga Renato Verlič in Mitja Mastnak), bariton (glasbeni pedagog Alen Ojcinger),  kontrabas (glasbeni pedagog Robert Marzel), klarinet (glasbeni pedagog Janez Benko), trobenta (glasbeni pedagog Aljoša Jurkošek) ter vokalni del izobraževanja (glasbena pedagoginja Tina Debevec). 

Glasbene delavnice se je udeležilo 35 udeležencev iz Slovenije, Nemčije,  Avstrije, Italije ter Francije. Veseli nas, da je bilo med njimi skoraj polovica mlajših udeležencev, medtem, ko se je polovica starejših odločila popraviti tehniko trenutnega igranja v njihovih skupinah/ansamblih. Strokovni del delavnice je organizacijsko pokrival njen vodja in ravnatelj Glasbene šole Avsenik Mitja Mastnak. Vsak dan so se udeleženci tako povprečno učili 5-6  ur.

Ker pa se vsako leto med udeleženci spletejo prijateljske vezi, so zabavni večeri namenjeni tudi druženju – sprostitvi po napornem dnevu. Skupaj s svojimi mentorji, ki so jim za pogum in spremljavo stali ob strani,  so pripravili čudovit torkov (25.8.2015) glasbeni večer na odru po Avsenikovo marelo.

Udeleženci so zopet potrdili dejstvo, da kljub temu, da je delavnica kratka in obsega zgolj tridnevno izobraževanje, so rezultati strnjenega učenja več kot učinkoviti  in vidni, izkušnje sodelovanja oz. udeležbe pa uporabne še dolgo po zaključku glasbene delavnice.