Novice

Novice

Novice

Založba Avsenik predstavlja kar tri notografske novosti

ZALOŽBA AVSENIK PREDSTAVLJA TRI NOVOSTI IZ GLASBENEGA SVETA AVSENIK

NOTE ZA ŠEST KLARINETOV

Zapisano po posnetkih istoimenske zgoščenke Jureta Valjavca.  Neverjetna harmonija šestih klarinetov, in čudoviti aranžmaji Vilka Ovsenika. Več na: shop.avsenik.com

 

20 NAJLEPŠIH SKLADB ŠT. 18

       

 

Starinsko izdelan notni zvezek, ki nam skozi svoje naslove in izbor skladb tematsko pripoveduje kako je bilo včasih, v starih časih. Ta notni zvezek  opisuje  tudi ljubezensko zgodbo belega mlinarja in vesele planšarice, ki sta se spoznala na polju ter se nato dobila na randezvousu pri Jožovcu, zavriskala med brezami, se poveselila s klarineti ter se zavrtela. Kupila sta tudi kuža Flokija in se poročila.

 

Več o glasbenem delu pa  na: shop.avsenik.com

20 NAJLEPŠIH SKLADB ŠT. 19

ZADNJI ZVEZEK SERIJE 20 NAJLEPŠIH MELODIJ BRATOV AVSENIK ZA KLAVIR IN HARMONIKO

 

Ta notni zvezek je resnično nekaj posebnega, saj zaključuje celoto not za klavir in harmoniko.  Posebnost tega notnega zvezka je tudi to, da smo z Vilkom Ovsenikom tokrat v repertoar narodnozabavne glasbe vključili tudi popevko Zvezde padajo v noč, ki je seveda tudi njegova avtorska. Maloštevilni ljudje vedo, da sta brata Avsenik tudi avtorja nekaterih slovenskih popevk.. Ti časi so že zelo daleč... Notni zvezek obuja tudi te spomine.

 

Več na shop.avsenik.com

 


20 NAJLEPŠIH SKLADB ŠT. 18
20 NAJLEPŠIH SKLADB ŠT. 18