Galerija skozi čas

Galerija skozi čas

Delovni čas

Galerija bo do nadaljnjega zaprta. Za vse informacije nam pišite ali nas pokličite.

Kontakt

Galerija skozi čas

Brigita Avsenik, umetniški vodja galerije Avsenik, je že od nekdaj gojila ljubezen do slikarstva. Podedoval jo je sin Martin, ki je po dokončani likovni akademiji osnoval Avsenikovo galerijo.

Na njuno pobudo se je vse od leta 1989 v Galeriji Avsenik zvrstilo več kot 180 razstav številnih domačih in tujih avtorjev, kot so Maksim Gaspari (otvoritvena razstava), Nikolaj Mašukov, France Slana, Ferdo Mayer, Klementina Golja, Tomaž Perko, Marija Svetlič, Rudi Reichmann, Klavdij Tutta, Sohei Amano, Jan Hladky, Ivana Lomova, Ede Posa in drugi.

Galerija Avsenik je bila gostitelj treh mednarodnih likovnih kolonij, med katerimi je bila najbolj odmevna kolonija, kjer so Avsenikovo glasbo upodabljali priznani likovni ustvarjalci iz različnih držav. Sredi idilične gorenjske pokrajine, ki je navdihovala tudi brata Avsenik, so ustvarjali na temo »Podobe Avsenikove glasbe«.

Galerija Avsenik je bila z razstavami aktivna vse do leta 2008, nato pa je galerijski razstavni prostor namenila muzejski dejavnosti Ansambla bratov Avsenik. Dandanes Galerija Avsenik še vedno deluje, a na drugi lokaciji (Begunje 19), v manjšem razstavnem salonu, nasproti gostišča Avsenik, kjer se nahaja tudi trgovina s glasbili...

Spletna galerija umetniških del