Predstavitev

Predstavitev

Delovni čas

Ponedeljek, torek, sreda, petek
9:00 - 16:00

Četrtek
9:00 - 17:00

Kontakt

04 / 53 07 305
Zasebni zavod glasbena šola Avsenik
Begunje 9, 4275 Begunje na Gorenjskem

Glasbena šola Avsenik

Je edina šola, ki deluje pod zaščiteno blagovno znamko Avsenik in omogoča najbolj kakovostno glasbeno izobraževanje na področju glasbene zvrsti, ki sta jo utemeljila legendarna brata Slavko in Vilko. Na njej poučujejo aktivni glasbeniki, učitelji glasbe in petja, ki imajo izkušnje in dosežke na področju igranja Avsenikove glasbe ter imajo ustrezno strokovno usposobljenost. Pouk poteka po programu – predmetniku, ki je potrjen s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, kateremu je, za razliko od predmetnika v javnih glasbenih šolah, dodano poučevanje Avsenikove glasbe v višjih razredih (modul Avsenikova glasba). Poučujemo: harmoniko, trobento, klarinet, kontrabas, bariton, kitaro, violino, klavir, citre ter petje. Dodan je še nauk o glasbi ter skupinsko igranje in petje.
Šola izdaja javno veljavna spričevala, starost in državljanstvo za vpis pa nista pogojena. Namenjena je tako začetnikom, kot tudi tistim, ki že imajo določeno predhodno znanje. Torej se v Modul Avsenikova glasba, ki ga mi dodajamo v 5. in 6. razredu naše glasbene šole, lahko v razširjeni program (nadstandard) vpišejo prav vsi iz domovine in tujine, ki so za to zainteresirani.

Osnovno izobraževanje v modulu Avsenikova glasba

Pogoji za vključitev

V pouk vseh predmetov v nižje glasbeno izobraževanje – Modul Avsenikova glasba, se lahko vključujejo osnovnošolci, srednješolci in odrasli in sicer pod pogoji (starost učenca, fizične dispozicije, nadarjenost, itd.), določenimi z izobraževalnimi glasbenimi programi.


Vpis v prvi razred instrumenta oz. petja se opravi na podlagi opravljenega sprejemnega preizkusa pred komisijo, ki jo določi GŠA oz. ustrezen odbor.

Razpis za vpis objavi Glasbena šola Avsenik vsako leto po prvomajskih praznikih. Izvajalka programov nižjega glasbenega izobraževanja– Modul Avsenikova glasba je Glasbena šola Avsenik.

Šolski kolektiv

Direktorica: Brigita Avsenik
Ravnatelj: Mitja Mastnak
Poslovna sekretarka: Anita Mali

Nauk o glasbi: Mitja Mastnak, Staša Greif

Harmonika: Tomaž Cilenšek, Robert Zupan, Robert Novak

Diatonična harmonika: Jernej Zupan, Robert Zupan, Robert Novak  
Klarinet: Janez Benko, Mitja Skočaj, Dejan Korenak
Kitara: Jernej Smolej, Matic Plemenitaš
Bariton: Alen Ojcinger
Petje: Tina Debevec, Urška Plešivčnik 
Trobenta: Aljoša Jurkošek

Violina: Ajda Hribar

Klavir: Marko Stajnko

Tolkala: Peter Tovornik

Citre: Jasmina Levičar, Karmen Toromani

 

Uradne ure in kontaktne informacije

Naziv: Zasebni zavod glasbena šola Avsenik
Naslov: Begunje 9, 4275 Begunje na Gorenjskem

Uradne ure: ponedeljek, torek, sreda, petek 9:00 - 16:00,
ob četrtkih od 9:00 do 17:00

Telefon: +386(0)4 5307 305
Mobite: 031 764 500 ali 040 240 400
E-mail: gsa@avsenik.com