Glasbila

Glasbila

Delovni čas

Galerija bo do nadaljnjega zaprta. Za vse informacije nam pišite ali nas pokličite.

Kontakt

Glasbila

Tam, kjer je Avsenikova glasba doma, »domujejo« tudi harmonike. A to je zgolj del tistega, kar obsega naša trgovina pri Avseniku. 
 

Ponudba Avsenikove trgovine s glasbili niso le harmonike tipa »Slavko Avsenik«, pač pa tudi ostale harmonike blagovne znamke Hohner, katere zastopnik je GALERIJA AVSENIK - HOHNER že vrsto let. Med Hohnerjevimi klavirskimi modeli naj izpostavimo za naše razmere najbolj aktualne, šolske modele za mlajše generacije, harmonike Bravo (od 48 basne do 120 basne), Amica (96 do 120 basna), slednja je primerna tudi tiste, ki nanjo zaigrate zgolj za lepši dan oz. hobi. Hohnerjev program obsega tudi bolj profesionalizirane modele, model Atlantic (zelo zanimiv na naših tleh je model Musette), do modelov Morino, med katerimi je Avsenikov model Morino V 120 Retro Slavko Avsenik, za katerega imamo ekskluzivno zastopanje za Slovenijo. 

Najbolj pestre in sila zanimive, vodilen asortima v svetovnem merilu, so orglice oz. ustne harmonike. Manjši delež glasbil predstavljajo tudi blok flavte, melodike ter drugi glasbeni pripomočki (kovčki, torbe, notna stojala, rezervni deli itd). 

Ko slišimo ime Avsenik, je prvi sinonim zagotovo harmonika, točneje klavirska harmonika. In kako le ne bi bila, ko pa je bila prav ta navdih za marsikatero skladbo, ki je nastala pod spretnimi prsti in talentom harmonikarja Slavka Avsenika iz Begunj na Gorenjskem.

Nemška tovarna glasbil Hohner je leta 1965 Slavku Avseniku v igranje ponudila klavirsko harmoniko, kateri je ostal zvest vsa leta igranja. Model je razvijala z njim ter ga poimenovalo kot model Slavka Avsenika, danes znan kot Morino, model Slavko Avsenik retro (zelo znan predhodnik je Morino V M).

»Ko je prišel v Zurich na naš koncert g. Leopold Bilger iz firme Hohner, mi je predstavil to harmoniko Morino V. Bil sem takoj navdušen. Za mene ni bila nobena druga več tako dobra. Od vseh, kar sem jih preizkušal, mi je bila ta najbolj primerna in najboljša. Takrat sem sprejel ta model za svojega.

Harmonika Morino je ostala moja zvesta spremljevalka vseh 50 let in je mojemu načinu igranja resnično edina odgovarjala...«

 

Hohner & Slavko Avsenik
Od leve proti desni: dolgoletni vodja prodaje in prijatelj Slavka Avsenika, Wilhelm Wlassow, Slavko Avsenik in takratni vodja proizvodnje Horst Fausel

Spletna trgovina Avsenik >>>