Srečanje orgličarjev in drugi glasbeni projekti

Srečanje orgličarjev in drugi glasbeni projekti

Delovni čas

Galerija bo do nadaljnjega zaprta. Za vse informacije nam pišite ali nas pokličite.

Kontakt

Srečanje orgličarjev in drugi glasbeni projekti

»Igral sem na orglice, oj, orglice res, prepeval tut' pesmice okrogle sem vmes. Pa ujela se deklica na zvoke je te, zamenjal sem orglice za njeno srce.«

Igral sem na orglice, S. in V. Avsenik, Z. Čemažar

Galerija Avsenik – Hohner je v svojih letih delovanja pripravljala tudi Hohnerjeve dneve, mednarodna srečanja orgličarjev (ki jih organizira še dandanes), tekmovanja harmonikarjev in mednarodne glasbene delavnice (slednja dva projekta je nasledila novoustanovljena glasbena šola Avsenik), zborovske koncerte Avsenikove glasbe »Vriskal sem, pel« ter razne krajše izobraževalne glasbene tečaje igranja na orglice. Galerija je izvajala tudi delavnice z Orfejevimi inštrumenti oz. seminarje za vzgojitelje/ice otroških vrtcev.

Srečanje orgličarjev

Tradicionalno, vsako leto zapored, se pri Avseniku pomlad glasbeno prebuja tudi z najmanjšim inštrumentom, orglicami, kot jih je v svojih vižah rad poimenoval Ansambel bratov Avsenik oz. njihov zven sem ter tja dodal tudi k svojim spevnim melodijam. Se še spomnite Levčka in veselih iskric v njegovih očeh, ko je zaigral na orglice?

Program srečanja je dokaj tradicionalen, običajno dopoldan izobraževalno obarvan, popoldan pa se predstavijo posamezniki orgličarji / orgličarske skupine.

Sklepna melodija, s katero običajno tovrstno srečanje sklene večer, je Avsenikova »Igral sem na orglice«. K njeni izvedbi so/ste povabljeni vsi orgličarji, ki obiščete srečanje.

Poudarek Avsenikovega srečanja je namreč prav v zabavi in druženju ljubiteljev tega inštrumenta.

Veselilo nas bo, če boste spremljali napovedi za naše srečanje.

Kliknite tukaj za ogled koledarja prireditev >>

Nakup orglic v spletni trgovini Avsenik >>>