Novice

Novice

Delovni čas

Galerija bo do nadaljnjega zaprta. Za vse informacije nam pišite ali nas pokličite.

Kontakt

Novice

Zgoščenka Denisa Novata - Ko ti zaigram Avsenikove

»S hitrimi prsti« je vnovič osvojil založbo Avsenik, ki mu je z veliko naklonjenostjo pomagala doseči nov cilj na njegovi karierni poti. Brez diatonične harmonike danes ne bi bil taka osebnost, kot je.  Je odličen, bodisi v narodno zabavni glasbi, kot tudi v mnogih drugih glasbenih žanrih. Nosi naziv večkratnega svetovnega prvaka.  Izkazal se je tudi kot odličen organizator svetovnega dogodka, tekmovanja v igranju na diatonično harmoniko, letos prvikrat v Sloveniji. O njem pišejo knjige, članki, revije, notografija ...   Mnogim je za velik zgled, tako kot učitelj, izvajalec,  kot tudi kot človek preproste narave in dobrega srca.  Večkrat ga člana žirije opazimo tudi na tekmovanjih. Svoje ime je zaupal večim proizvajalcem harmonik. Danes pa celo imetnik svoje kolekcije krem, o čemer se tudi sam rad pošali, da morajo tudi harmonikarji skrbeti za nego svojih rok. Govorimo o Denisu Novatu, virtuoznemu harmonikarju, ki bo zagotovo pustil sled v srcih mnogih poslušalcev in posnemovalcev, tako na slovenskih kot tudi na tujih tleh.  Poleg preigravanja poznanih melodij se loteva tudi avtorskih skladb, ki postajajo vse bolj prepoznavne.

Skupaj z Založbo Avsenik predstavlja novo zgoščenko z naslovom »Ko ti zaigram Avsenikove«. To posveča svojemu očetu, ki ga je dolga leta podpiral in usmerjal na njegovi življenjski poti. Na zgoščenki je predstavljenih 11 Avsenikovih skladb, inštrumentalnih ter vokalnih. Pri projektu so mu pomagali naslednji prijatelji: Alen Ojcinger, Mike Orešar, Damir Tkavc, Aleksandra Križan in Matjaž Mrak.
Ob tej priložnosti se Denis Novato zahvaljuje tudi Slavku Avseniku, svojemu vzorniku, katerega igranje bo vedno nosil v svojem spominu.

Naj Denis zaigra tudi vam! Zgoščenka je že na voljo v spletni trgovini. Klik na nakup >>>