ne spreglejte

16. Tradicionalno mednarodno tekmovanje harmonikarjev

V Gostilni Avsenik, »Pri Jožovcu« v Begunjah na Gorenjskem, se bo v soboto, 21. in nedeljo, 22. januarja 2023 tradicionalno odvijalo že 16. Tradicionalno mednarodno tekmovanje harmonikarjev za nagrado Avsenik.

V rojstni vasici legendarnih bratov Avsenik bodo tako od zore do mraka odmevali zvoki harmonik. Tiste viže, ki osrečujejo na milijone ljudi doma in na tujem.

Edinstvenost in poseben pomen Avsenikovega tekmovanja harmonikarjev pa je, da se samo na tem tekmovanju izvaja in ocenjuje stil in tehnika igranja na harmoniko, ki je najbližji Avsenikovemu stilu, načinu in originalni izvedbi.

Zato ima to vsakoletno tekmovanje harmonikarjev v Begunjah take razsežnosti. 

Tekmovanje, ki se oba dneva prične ob 9.00 dopoldan in zaključi ob 17. uri, je odprto za vse zunanje obiskovalce, zato lepo vabljeni vsi ljubitelji narodnozabavne glasbe!


16. Internationaler Akkordeonwettbewerb für den Avsenik Preis, 21. und 22. Januar 2023

Alljährlich im Januar ist der Internationale Akkordeonwettbewerb für den Avsenik Preis in der Heimatwiege der Oberkrainermusik Begunje das kulturelle Highlight im Programmkalender. Er hat bereits Tradition und findet in der Fachwelt größte Beachtung. 

Der Wettbewerb ist offen für Solisten in verschiedenen Altersklassen. Während dieser Musiktage lockt erviele Gäste in den Geburtsort der legendären Avsenik-Brüder, Slavko und Vilko.

Der Wettbewerb beginnt an beiden Tagen um 9:00 Uhr und endet um 17:00 Uhr endet. Alle Fans der Avsenik Musik sind alsoHERZLICH WILLKOMMEN!


Prijavnice in razpisi / Antragsformulare und Ausschreibungen

Povzetek košarice
Košarica je prazna.
Dodaj izdelke
Zapri
Nazaj na vrh