ne spreglejte
Gostilna in restavracija

Gostilna in restavracija

Okusite domače, tradicionalne dobrote

Gostilna in restavracija Avsenik

Gostilna in restavracija Avsenik je poznana daleč naokrog po dobri, domači, tradicionalni slovenski kulinariki. Naši kuharski mojstri znajo pripraviti tudi druge mednarodne dobrote, saj k nam prihajajo gosti z vsega sveta.

Nudimo jedi po naročilu, poslovna kosila in večerje, pripravljamo menije za zaključene družbe, kosila in večerje za večje skupine, dnevna in nedeljska kosila, pogostitve ob raznih dogodkih in poroke.

Na vinski karti vas bo pričakal pester izbor skrbno izbranih vin, ki bodo ob okusni hrani razveseljevala vaše brbončice. Ponosni smo, da se zgodba gostilne z dolgoletno tradicijo nadaljuje, a hkrati času primerno tudi spreminja.

Gostilna in restavracija Avsenik
Kulinarika

Kulinarika

Na jedilnem listu gostilne in restavracije Avsenik boste našli slovenske, tradicionalne jedi, ki jih naši kuharski mojstri pripravljajo po receptih naših babic s priokusom sodobne kuhinje.

Kapacitete

Kapacitete

Dvorana Pod Avsenikovo marelo

Največja prednost naše lokacije je zagotovo ogromna dvorana »Pod Avsenikovo marelo«, ki razpolaga z dnevno svetlobo in lahko sprejme tudi do 350 gostov. Ime je dobila zaradi svoje okrogle oblike. Na njenem odru se vsaj dvakrat tedensko predstavljajo ansambli, ki s svojim igranjem in petjem vabijo k plesu in zabavi.

Dvorana Pod Avsenikovo marelo

Dvorana gosti televizijske oddaje, glasbena tekmovanja, koncerte in gledališke predstave. Primerna je za vse, ki bi radi organizirali dogodek poslovnega značaja, zaključne slovesnosti ob pomembnem jubileju, team buildinge, promocijske ali poslovne konference, kamor boste povabili izbrane poslovne partnerje in sodelavce. Postavitve v dvorani so možne različne, od kino, banketne do cabareja…. Postavitev z mizami sprejme do 300 oseb, v kino postavitvi do 350. Velik oder omogoča nastope ansamblom, zborom, plesnim in gledališkim zasedbam, sodobna tehnična oprema poskrbi za kakovosten zvok, sliko in osvetlitev.

Dvorana Pod Avsenikovo marelo
A la carte restavracija »Na Golici«

A la carte restavracija »Na Golici«

Elegantna, obdana v plemenit les, vam restavracija »Na Golici« zagotavlja prijetno razpoloženje. Za dobro počutje dodatno poskrbi topel kamin, separeji vam nudijo intimnost ob vašem razvajanju v dvoje. Primerna je za dnevna in nedeljska kosila, na odlično kosilo ali večerjo lahko povabite svoje poslovne partnerje in prijatelje.

Dvorana Roblek

Pred kratkim smo za vas popolnoma prenovili dvorano Roblek. Slogovna dovršenost, notranja oprema, umetniški vitraži in razkošni leseni strop ji dajejo noto elegance in prestiža. Sprejme do 80 gostov in v njej lahko organiziramo za vas seminarje, manjše poslovne konference, sestanke v različnih postavitvah. V dvorani se boste odlično počutili na okusnem kosilu ali večerji in je idealna za zaključene družbe kot tudi za intimno vzdušje v separejih.

Dvorana Roblek
Soba »Pri Jožovcu«

Soba »Pri Jožovcu«

Soba Pri Jožovcu nadaljuje tradicijo gostilne iz leta 1865. S pridihom sodobnosti, vam soba pri Jožovcu pričara domač, prijeten ambient. Prenovljeni prostori gostilne so kot nalašč za druženje s prijatelji, za zaključene družbe, sestankovanja, poslovna kosila in večerje. V sobi Pri Jožovcu je dovolj prostora tudi za zaključene družbe do 25 gostov.

Letni vrt pod kostanji

Prijetna naravna senca, ki jo nudijo opevani kostanji, privlači obiskovalce na letni vrt, ki lahko sprejme tudi do 200 gostov, v toplih poletnih večerih je prizorišče glasbenih dogodkov z živo glasbo in plesom. Domiseln otroški kotiček s toboganom, ki je postavljen v sklopu vrta, je zasnovan na temo okoliških hribov in nudi vašemu malčku kratkočasno igro in zabavo. Privoščite si odlično kosilo ali večerjo na čudovitem vrtu.

Letni vrt pod kostanji
Zgodovina gostilne

Zgodovina gostilne

Začetek gostinstva Pri Jožovcu v Begunjah sega v davno leto 1865, ko sta Janez in Katarina Avsenik kupila hišo od mizarja Jožovca, jo preuredila v gostilno in jo poimenovala kar po domače - Pri Jožovcu. Domačini so se čudili zakaj je na vrtu Katarina namesto sadnega drevja zasadila divje kostanje, vendar so ti z leti, ko so postale krošnje košate, gostom nudili prijetno senco in še danes so nepogrešljiv okras vrta, še posebej spomladi, ko zacvetijo.

Skupaj z gostilno so šli iz roda v rod in ni se ohranilo le ime, podoba hiše in pa stari recepti Jožovčeve mame, ki jih je skrbno čuvala tudi mama Mara, ki je bila v kuhinji prava mojstrica. Ohranilo se je tudi veselo vzdušje, ki že od nekdaj preveva hišo, zato so ljudje radi zahajali tja. Po vrhu vsega je bil Ivan Avsenik velik ljubitelj glasbe in je otroke od vsega začetka spodbujal k igranju in od takrat, ko so vsi štirje njuni otroci, Slavko, Vilko, Majda in Janez, prvič zaigrali na vrtu pod kostanji, pa vse do danes, glasba dopolnjuje gostilno.

Leta 1988 sta Slavko in Brigita Avsenik gostilno prenovila in jo predala sinu Gregu in njegovi ženi Katarini, ki nadaljujeta tradicijo.


Povzetek košarice
Košarica je prazna.
Dodaj izdelke
Zapri
Nazaj na vrh